На въпрос дали прави партия президентът заяви: Да сте ме чули

...
На въпрос дали прави партия президентът заяви: Да сте ме чули
Коментари Харесай

Радев: Хората виждат препирни за постове, за властови ресурси, но не виждат решаване на проблемите

На въпрос дали прави партия президентът заяви: " Да сте ме чули аз да приказвам за " Трети март ", за такава партия. Задайте въпроса на тези политически водачи, които приказват за партията " Трети март ". Питайте ги какво толкоз ги тормози, само че очевидно погазването на всички предизборни обещания, нарушаването на обикновени правила в обединението не създава резултат в полза на обществото ". По думите му по тази причина и жителите търсят някаква опция. " Ако дам доверието си на някоя политическа мощ, ще го оповестя персонално ", безапелационен бе Румен Радев. Той взе участие в първия ден от годишната конференция на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, която стартира с показване на разбор на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2023 година Ето сподели президента:

Скандалите около разпределянето на властта късат от ден на ден нишката сред ръководещи и общество и те би трябвало да си дават сметка за това. Хората виждат препирни за постове, властови запаси и за това кой ще приказва на открито, само че не и решение на въпроси, свързани с националните ползи и с упованията им като жители.

Няма по какъв начин незаконната мрежа за влияние върху правосъдната система да е била основана без политически подкрепи. Това е огромният въпрос. Отстраняването на този израстък и недопускането на сходни практики в бъдеще изисква следствието да стигне до края и до разкриването на политическите зависимости. Това чака обществото ни. От работата на анкетната комисия в Народното събрание ще проличи до каква степен нашият парламент има волята да разкрие тези политически зависимости.

Убеден съм, че 3 март ще остане Национален празник и хората ясно демонстрираха своята воля за това. А политическите водачи, които приказват за партия с такова име, очевидно се тормозят. Защото след погазването на всички предизборни обещания и неналичието на резултати в полза на общество самите жители търсят опция. Както неведнъж към този момент съм заявявал, в случай че дам доверието си на някоя политическа мощ, ще го оповестя персонално.

Най-големият проблем пред Българската войска е отливът на хора. Затова от предишното лято упорствам за спешни ограничения за привличане на кадърни младежи с качества, за тяхната високопрофесионална подготовка и за мотивацията им да останат във Въоръжените сили. Необходими са законови промени и съществени вложения най-много в хората, тъй като през последните години приказваме единствено за планове за рационализация, придобиване на кораби, самолети, бойни машини на пехотата, само че най-важни са хората.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР